Det nye udvalg har været samlet

08-06-2004

Man har nu afholdt det første møde i det nye Schweissudvalg. Desværre var formanden forhindret p.g.a. akut sygdom i familien. Det øvrige udvalg var dog repræsenteret sammen med sekretarietet, og mødet blev ledet af næstformand Ulrik Lorenzen.
 
Følgende punkter blev blandt andet taget op på mødet :

1. Prøver 2004
2. Koordinatorerne
3. Schweisshundeførernes øvrige godtgørelse
4. Bekendtgørelsen
5. Afprøvning af hunde tilhørende prøveledere, stifindere m.m.
6. Den nordjyske motorvej

 
En yderst faglig og konstruktiv debat på mødet, gav anledning til følgende debat :
 
ad 1 : Der har været god respons på forårsprøverne, og de registrerede hundeførere har udnyttet muligheden, for at få en ny hund i registret til bukkejagten. Man arbejder stadig hen imod at udlægge alle prøver til specialklubberne, men det skal gøres i takt med at såvel specialklubberne som sekretariatet er klar til dette.
 
ad 2 : Koordinatorernes rolle skal styrkes, og man vil aktivt inddrage koordinatorerne i behandling af nye ansøgere til registret. Man indkalder koordinatorerne til et fælles møde den 20. august d.å. vedrørende dette. Det egentlige koordinatormøde forventes at blive fastlagt snarest.
 
ad 3 : Man har fået tildelt kr. 100.000 fra Skov - og Naturstyrelsen, hvilke er øremærket til udstyr for hundeførerne. Pengene ønskes forvaltes bedst muligt, og der blev fremsat et forslag om regnsæt til alle hundeførere. Udvalget har tidligere iværksat processen vedr. godkendelse af schweisshundene som tjenestehunde, men har endnu ikke fået endeligt svar på dette.
 
ad 4 : Man gennemarbejder bekendtgørelsen samt reglerne for hundeførerne for eventuelle rettelser. Man ønsker bl.a. at få mulighed for at medbringe en medhjælper på eftersøgninger på anden mands jord. 
 
ad 5 : Udvalget ønsker på baggrund af fremsat forslag, at udarbejde et regelsæt vedr. afprøvning af hunde tilhørende prøveledere, stifindere og dommere. Herunder er det naturligvis afgørende, at det er dommeren der identificerer sporet til disse afprøvninger. Dette gøres i nye områder.
 
ad 6 : Det er udvalgets klare holdning, at schweisshundeførerne ikke skal involveres i problemerne med "hegnsfælderne" på de nordjyske motorveje. Schweisshundeførerne skal kun tilkaldes i de tilfælde, hvor et påkørt dyr har forladt motorvejen.
 
Har man yderligere spørgsmål til mødet i Schweissudvalget, er man velkommen til at kontakte een af udvalgets medlemmer. Se listen her.
 
-TB-