Åh for fanden da!

02-06-2008

Bukkejagtens første to uger er bag os. Mange jægere har haft fantastiske oplevelser og mange bukke er nedlagt.
Schweisshundeførerne har også haft mange gode oplevelser, og glæden ved at kunne bruge de færdigheder, som man har trænet på hele vinteren og foråret, til at hjælpe jægere i nød er virkelig stor.
Derfor er det også desto mere smerteligt, når man som schweisshundefører bliver bekendt med, at ikke alle jægere tager lige forsvarligt hånd om eftersøgningerne!

En schweisshundefører fra østjylland blev i slutningen af bukkejagtens første uge kontaktet af en landmand, som havde set en buk, der opførte sig mærkeligt i hveden. Schweisshundeføreren kommer til stedet og hunden tager villigt sporet op, hvor landmanden anviser det. Efter et kort remarbejde tager hunden bukken i dens sæde. Som det ses på billedet havde bukken en relativ frisk forløbsanskydning. Blodet på bladet kommer fra affagningen af bukken.
Ah_for_fanden_da.jpg
Ingen legitimeret hundefører har haft en eftersøgning i området i denne bukkejagt! Derfor er denne buk ikke kun blevet offer for voldsomme smerter, men også for en jagtlovsovertrædelse. Hvis der er tegn på anskydning og dyret ikke er fundet indenfor 6 dagtimer, så skal en legitimeret schweisshundefører kontaktes. Det er ikke nok at bruge en tilfældig hund - heller ikke selv om ejeren siger den er nok så god!

At få eftersøgt af en legitimeret schweisshundefører er ikke en garanti for at bukken findes, men det er en garanti for at dyret er eftersøgt på bedst mulige måde. Kun det kan vi jægere være bekendt overfor vildtet!
Se også artiklen s. 18.-19. I Jæger 6/7 2008 Et par Forbiskud".

-MF-
"