Åh for h...... da!!!!!

03-06-2008

Blækket" fra gårsdagens historie om den forløbsanskudte buk, som ikke var blevet kvalificeret eftersøgt, var knap nok "tørt", førend telefonen på Schweiss-sekretariatet ringede!

En kammerat til en bukkejæger ville godt lige lette sit hjerte overfor en episode. Jægeren skyder to skud til en buk som flygter til en kornmark, hvor den forsvinder ud af syne. Jægeren går ned for lede efter bukken i kornmarken. Pludseligt ser han bukken løbe videre væk i kornet. Herefter ringer han til den nærmeste hundefører som forblev unavngiven. Denne hundefører forklare jægeren, at det ikke kan betale sig at eftersøge bukken, da han har skudt forbi!

Det er nu en uge side og den store seksender, som eller har været helt stationær op til den ovennævnte episode er ikke vendt tilbage. Derfor ville jægerens kammerat gerne høre hvad vi på sekretariatet mener om episoden!

Lad det være slået helt fast med syvtommer søm: "Den pågældende hundefører bør meget nøje overveje om han overhovedet er kvalificeret til at stå i Schweiss-registret, med de privilegier og det ansvar som følger med et legitimationskort"!

Det er en helt legitim sag ikke at kunne påtage sig en eftersøgning, men en hver legitimeret hundefører er forpligtet til at videreformidle eftersøgningen til en anden kollega, som så har mulighed for at gennemføre eftersøgningen på kvalificeret vis.

Det er direkte uforskammet overfor de andre 164 legitimerede hundefører via telefonen at konstatere, at der er skudt forbi! Hvorledes skal vi kunne argumentere overfor jægerne, at de altid skal rekvirere en schweisshund, når de er det mindste i tvivl, når en hundefører forvalter sit mandat på den måde?

Der er altid tre versioner af en historie: Din, min og sandheden. Rekvirenten kan kun fortælle, hvad han har oplevet. Ofte viser omstændighederne sig at ganske anderledes, når man som schweisshundefører gennemfører eftersøgningen.

Når en rekvirent ringer til en hundefører så er det for at få hjælp! Derfor skylder vi legitimerede hundefører afgjort at tage hver eneste henvendelse seriøst. Det er ikke kun jægerne der bør efterleve devisen: Vildtet er ramt indtil det modsatte er bevis af en rutineret schweisshund!

-MF-
"