Ændringer til bekendtgørelsen

08-02-2005

Schweissudvalget har i løbet af det sidste år, arbejdet med Bekendtgørelsen om opsporing og aflivning af nødstedt vildt.
Der er to væsentlige ændringer, hvilke Schweissudvalget anser som afgørende for det videre arbejde. Dels ønsker man at ligestille alle ikke-registrerede hunde i relation til praktiske eftersøgninger. Dette betyder, at man som för har mulighed for, at forsøge eftersøgning de første 6 dagtimer. Herefter har man - ved tegn på anskydning - pligt til at tilkalde en registreret Schweisshund, selv om man har forsögt sig med en 20 timers hund. Der er dog allerede i dag, skabt tradition for, at man ikke pröver med en ikke-registreret hund först, men tilkalder Schweisshunden med det samme, hvilket öger chancerne for et positivt resultat.
Altså vil hunde med 1. præmie på 400m/20 timers prøver, ikke længere have særlige beføjelser med praktiske eftersøgninger. Denne ændring er primært lavet, grundet de mange prøver der nu afholdes i specialklubber o.l.
Den anden vigtige ændring, er muligheden for at medbringe en ubevæbnet hjælper på eftersøgninger. Det er nu således at man ikke må have andre med på eftersøgning over skel, hvilket kan være en praktisk ulempe i mange tilfælde.
Forslag til ændring af bekendtgørelsen ligger p.t. til behandling i Skov - og Naturstyrelsen.
 
Læs notat om ændringer af Bekendtgørelsen her
 
-TB-