Bukkejagt 2009 - Del1 Typen af eftersøgninger

16-07-2009

For udenforstående kan mængden af eftersøgning altid virke overvældende. Det er i den forbindelse vigtigt at forstå, at der på ingen måde er lighedstegn mellem en eftersøgning og en anskydning. Således har knap hver tredje eftersøgning været på bukke, som er fundet forendt inden for 200 meter af anskudsstedet. 15% af schweisshundeførernes eftersøgninger i bukkejagten har været på bladskud. Altså eftersøgninger på bukke som har været ramt helt korrekt i hjerte/lungeregionen, men hvor jægeren af den ene eller anden grund har haft behov for kvalificeret hjælp til at finde dyret.

I hvert fjerde tilfælde har der ifølge schweisshundeførernes indrapporteringer været tale om deciderede anskydninger, så som løbs-, kølle-, taps- og hovedskud.

Højtforløb.jpg

Som billedet viser, kan forskellen mellem succes og fiasko til tider være hårfin. Ingen riffeljæger kan sige sig fri for indimellem at afgive at skud på skydebanen under kontrollerede og ideelle forhold, som sidder 10 cm fra det ønskede træfpunkt. Derfor vil det også undertiden ske på jagt.

-MF-