Bukkejagt 2009 - set fra Schweisshundeførernes synspunkt

16-07-2009

Bukkejagten 2009 er nu overstået. Mange jægere har været heldige og fået nedlagt en god buk eller to. Når der drives jagt vil der før eller siden opstå situationer, hvor ikke tingene helt gik, som det var intentionen. Her tøver den gode jæger ikke med at bede en legitimeret schweisshundefører om hjælp til at få udredt situationen.

De legitimerede hundeførere har haft mange eftersøgninger - og som en hundefører sagde: Det er nu dejligt, når vi kommer ud med hunden og hjælper jægerne, men hvor jeg dog trænger til at kunne drikke et glas rødvin sammen med min kone!". Her den første aften efter bukkejagten er dog nok rødvin på bordet til aftensmaden hos den pågældende hundefører.

Der er først frist for at indrapportering af eftersøgningerne den 15.august, og derfor kan vi ikke bringe et endeligt tal for antallet af eftersøgninger i bukkejagten før efter denne dato. Vi kan dog sige, at der på nuværende tidspunkt er indrapporteret knap 2.800 eftersøgninger, og dermed vil vi formode at bukkejagten 2009, formentlig er den bukkejagt i Schweiss-registrets 35-årige historie, hvor der har været flest udkald. En meget glædelig udvikling!

Vi skal i det følgende par dage bringe nogle betragtninger på baggrund af de ting, som de legitimerede schweisshundeførere har hæftet sig ved i den forgangne sæson gennem schweissarbejdet.

Følgende temaer vil blive bragt op:
I) Typen af eftersøgninger
II) Kontroleftersøgninger
III) De eftersøgninger hvor dyret ikke blev fundet
IV) De dyr vi ikke eftersøgte
V) Forholdet til rekvirenterne

-MF-

"