Bukkejagten 2011 nærmer sig afslutningen

14-07-2011

Når solen i morgen fredag den 15. juli går ned, slutter to måneders bukkejagt. Bukkejagten er for de fleste riffeljægere en fantastisk tid, hvor man har mulighed for at jage de røde bukke, i naturen hvor alt er frisk og grønt. Mange jægere har haft held og dygtighed til at nedlægge en eller flere bukke. Størstedelen af de bukke som nedlægges i løbet af bukkejagten forender med en god kugle, som dræber bukken uden problemer. Men enkelte jægere oplever desværre, at skuddet ikke altid sidder som planlagt, og her kommer landets 172 schweisshundeførere så i spil.

Fundet_forløb.jpg

Der er først indrapporteringsfrist for eftersøgningerne fra første delsæson den 15. august. Og det er derfor alt for tidligt at sige noget endegyldigt om antallet af eftersøgninger i årets bukkejagt. Men i perioden 16/5 til og med 13/7 har hundeførerne indrapporteret 2.665 bukkeeftersøgninger i 2011 imod 2.720 bukkeeftersøgninger i 2010. Således ser antallet af bukkeeftersøgninger ud til at være på niveau med de foregående år.

Af de eftersøgninger der er indrapporteret i årets bukkejagt på nuværende tidspunkt er ca. 40% kontroleftersøgninger, dvs. eftersøgninger hvor jægere ikke har kunnet konstatere entydige tegn på, at dyret er ramt, men alligevel har valgt at lade dyret eftersøge. Det er flot og vidner om jægernes store ansvarlighed. Endvidere viser det sig, at lidt mere end 15% af bukkeeftersøgningerne er på bukke, som er ramt perfekt i hjerte/lunge regionen. Hvilket vidner om, at der bestemt ikke kan sættes lighedstegn mellem anskydning og eftersøgning.

Når vi er kommet efter indrapporteringsfristen, kan vi her på siden offentliggøre det totale antal af eftersøgninger i bukkejagten 2011 sammen med yderlige detaljer.

-MF-