Bukkejagtens første to uger

04-06-2007

Bukkejagtens startede de fleste steder ganske roligt. De fleste hundeførere har dog på nuværende tidspunkt haft, hvad de karakterisere som et normalt antal eftersøgninger. Det forlyder sig dog også fra hele landet, at jægerne oplever det som vanskelligere at jage bukkene i år pga. af den tætte vegetation, hvorfor der ikke er skudt helt så mange bukke som tidligere år på nuværende tidspunkt.

Vi har her på sekretariatet lavet en lille analyse på baggrund af de på nuværende tidspunkt indrapporterede eftersøgninger, og sammenholdt dem med de tilsvarende tal fra sidste år.

I nedenstående tabel er tallene indekseret med tallet fra 2006 som indeks 100.

Sjælland

Bornholm 

Fyn

Jylland

 Landet totalt

150

49

49

90

94

Som det ses er der indrapporteret markant færre eftersøgninger på Fyn og Bornholm i forhold til sidste år. Eftersøgningsmængden er dog så lille her, at statistikken er meget følsom overfor ændret indberetningsadfærd fra enkelte hundeførere. På Sjællland er der på nuværende tidspunkt indrapporteret flere eftersøgninger end normalt - stigningen er sket på Vest- og Sysjælland. I Jylland er indberetningerne lidt under det tilsvarende tidspunkt sidste år - men i den midtjyske region er der oplevet en lille stigning, hvorimode det sydlige og nordlige jylland har oplevet et lille fald.

-MF-