Det store slæb

03-01-2006

Belastningen af den enkelte hundefører af trafikeftersøgninger er meget varierende. Men for enkelte hundeførere er belastningen endog meget stor. Den hundefører som har haft flest trafikeftersøgninger i 2005 havde ikke færre end 109 trafikeftersøgninger - det vil sige mere end 2 trafikeftersøgninger om ugen i snit! 9 hundeførere har haft mere end 60 trafikeftersøgninger i 2005, det vil sige mere end gennemsnitlig én trafikeftersøgning hver uge!
 
Den hundefører som har kørt længst for at eftersøge vildt kvæstet i trafikken har kørt mere end 3.800 km ofr at hjælpe trafikkanter som på den ene eller anden måde har kvæstet et stykke vildt!
 
Dette store arbejde løftes frivilligt af schweisshundeførere kun mod en betaling af kørepenge pr. kørt kilometer. Desværre er den nuværende betalingsordning et led i Skov- og Naturstyrelsens forskningsprojket omkring kortlægning af sortepletter på vejnettet. Da forskningsprojketet afsluttes med udgangen af 2006, slutter ligeledes den nuværende finansiering af kørepenge til schweisshundeførerne for trafikeftersøgningerne. Som det således ser ud nu, er hundeførerne således nød til fra 2007 at løfte denne frivillige opgave helt uden omkostningsdækning!
 
Der forsøges derfor politik på at finde en ordning, hvor dem som forårsager problemet - nemlig trafikkanterne og typiske bilisterne, kommer til at finanserings denne omkostningsdækning for det store friviligge arbejde.
 
-MF-