Dramatik på schweissprøve

03-08-2004

Normalt foregår 400m / 20 timers schweissprøver stille og roligt, hvor hunden altid er i rem og det mest ophidsende, er de nervøse trækninger hos hundeføreren når man har runderet i mere end 5 minutter.
På årets prøve i Silkeborg, var der dog fra morgenstunden en øget aktivitet på dagens første spor. Schweisshundefører Villy Hjort Sørensen skulle på prøve med hans 8½ mdr. gamle labrador Odin. Hunden starter fint op på sporet og laver et meget flot arbejde igennem såvel første knæk som wiedergangen, og 1. præmien var faktisk i hus. Umiddelbart inden at sporet slutter, render Villy og Odin dog ind i et hvepsebo. Odin får trampet på boet, og sætter liv i hele flokken der angriber alt hvad de kan komme i nærheden af. Mens Odin kæmpede med krybene, sprang Villy i store spring igennem skoven, mens han fik gjort dommer og stifinder klart, at et stik fra en hveps ville være livsfarligt for ham. Medicinen lå i bilen, og hunden skulle jo også hjælpes, men boet faldt til ro og Villy returnerede til sporet. Odin genoptager arbejdet og finder sporet igen efter kort tid, hvorefter der efter få minutter kunne blæses dyrets død. Et flot stykke arbejde af en ung hund.
I alt blev 6 hunde præmieret med 1. præmie på prøven i Silkeborg, som blev vundet af Schweisshundefører Torben Thomsen fra Skagen, med den tyske Wachtelhund Cherry.
 
040802_tb_torben_thomsen.jpg
 
På prøven i Sdr. Stenderup blev kun een hund præmieret med 1. præmie, men i Sorø blev der ikke tildelt nogle 1. præmier. Prøven i Himmerland havde 12 1. præmier og på Fussingø havde man også en stor del af hundene der kunne tage hjem med 1. præmie, hvor 9 af 19 hunde fik 1. præmie.
 
-TB-