Eftersøgning af ikke-klovbærende vildt

08-07-2013

I forbindelse med udbetaling af kørsel for trafikeftersøgninger, er vi på Sekretariatet blevet bekendt med at enkelte hundeførere har været i tvivl om hvorvidt der kan udbetales kørepenge for eftersøgning af ikke-klovbærende vildt.

Svaret er her entydigt ja! 

Begrundelse herfor er, at administrationen af Schweiss-registret tager afsæt i gældende jagtlovgivning. Det vil i første omgang sige bekendtgørelse om eftersøgning og aflivning af nødstedt vildt, som giver de legitimerede hundeførere hjemmel til at:  

 § 2. … at eftersøge og aflive anskudt eller på anden måde nødstedt vildt, …


Begrebet vildt er defineret i Lov og Jagt og Vildtforvaltning som: 
 § 2. Lovens regler om vildt gælder for pattedyr og fugle, herunder trækfugle, som er naturligt forekommende i den danske natur. Reglerne gælder også for pattedyr og fugle, som er udsat eller er undsluppet menneskelig varetægt, og som har etableret vildtlevende, reproducerende bestande i naturen, medmindre de traditionelt betragtes som husdyr.

De legitimerede hundeførere har således hjemmel til at eftersøgning meget andet end klovbærende vildt. Det betyder, at der ligeledes er hjemmel til at udbetale kørsel for trafikeftersøgning af eks. ræv og grævling.

 

På baggrund af Schweissudvalgets anbefalinger med afsat i Trafikrapporten, er aftalen mellem Schweiss-sekretariatet og Dyrenes Vagtcentral, at de legitimerede hundeførere rekvireres til påkørt klovbærende vildt samt ræv og grævling.

-Mads Flinterup, Schweiss-sekretariatet-