En skræmmende oplevelse !

18-05-2004

Efter at have mentaltestet ruhåret og korthåret hønsehunde i Sverige denne weekend, kan man kun glæde sig over, at vi trods alt, ikke har fået ødelagt de mentale egenskaber på de danske hunde, i samme grad.
De svenske hønsehunde har i mange år været avlet mod en hund med mindre skarphed og mere førerkontakt. Denne målrettede avel har lykkeds over al forventning, og de er nu endt i den modsatte grøft. Da man for år tilbage konstaterede dette problem, begyndte man at mentalteste hønsehundene, for at få et overblik over situationen. Undersøgleser viser at 41 % af de svenske korthårede hønsehunde har mentale problemer med specielt stress og hyperaktivitet, hvor samme tal ligger på 26 % for den ruhåret hønsehund.
Samtlige testede hunde i denne weekend, fik under egenskaben "skarphed" bedømmelse "ubefintlig" - eller på dansk "ubetydelig".
 
mentaltest1.hjemmeside.jpg
 
Mine oplevelser i denne weekend bekræfter, at hvis man ikke er i besiddelse af hverken mod eller skarphed, så findes der kun eet alternativ ved trussel - nemlig flugt.
Denne 2 år gamle hanhund af racen korthåret hønsehund, stak af umiddelbart efter dette billede er taget. Han var efterfølgende at finde ved bilen ca. 1 km væk.
 
-TB-