Flåtbåren hjernebetændelse

30-04-2004

At flåter kan bringe virus med sig, er et kendt problem. Vi har længe været opmærksomme på Borelia, som en del jægere allerede har stiftet bekendtskab med. Nu har man ved en ny undersøgelse konstateret flåtbåren hjenebetændelse ( TBE ) i Jylland og på Fyn, trods det at denne virus tidligere kun har været set på Bornholm.
Man har foretaget undersøgelsen på 22 skovdistikter hvor det viser sig at råvildt over store dele af Danmark bære TBE. Denne virus kan ikke helbredes men man kan derimod vaccineres mod TBE.
 
040430_tb_flat_resize.jpg
 
Vi har fulgt udviklingen af de sygdomme der kan forekomme efter flåtbid igennem længere tid. Dette mest af hensyn vil vores hunde, men selvfølgelig også, for at kunne give hundeførerne en vejledning i relation til dette.
Såvel serumlaboratoriet som andre læger og eksperter, er enige på dette felt - det er ikke et klinisk problem. Der har ikke været konstateret tilfælde af TBE på mennesker i hverken Jylland eller på Fyn, og selvom man finder råvildt med antistoffer i sig, er det ikke nødvendigvis et tegn på udbrud.
Man bør derfor ikke overveje vaccination mod TBE på nuværende tidspunkt- selv hvis man færdes meget i skoven. Derimod bør man altid være opmærksom på Borelia, og søge læge hvis man får influenzalignende symptomer efter flåtbid.
 
-TB-