Haglvåben til eftersøgning

08-10-2010

På det obligatoriske kursus for nye legitimerede hundeførere blev der diskuteret haglvåben til eftersøgning. Diskussionens konklusion må formodes at være af generel interesse for denne sides læsere.

Der må i henhold til jagtlovgivningen ikke jages med et haglgevær som kan indeholde mere end 2 patroner. Det ved en hver jagttegnsløser.

Enkelte var dog af den opfattelse, at denne regel ikke gælder for eftersøgning og aflivning af i henhold til bekendtgørelsen. Dette argument er reelt set irrelevant for diskussionen. I henhold til Våbenloven, som administreres af Justitsministeriet, §2a stk. 1 fremgår nemlig:

Indehavere af jagttegn . kan . til eget brug erhverve, besidde, bære og anvende .:
pkt. 1) Glatløbede haglgeværer . , og som ikke kan indeholde mere end 2 haglpatroner.

At anvende et haglvåben til eftersøgning som kan indeholde mere end 2 patroner er således ikke kun en jagtlovsovertrædelse det er også en våbenlovsovertrædelse!

Skulle du have et haglgevær i dit våbenskab, som kan indeholde mere end 2 patroner, kan det oplyses, at det er ok. Våbenlovens §2 stk.2 siger nemlig:

Indehavere af jagttegn . kan . endvidere til eget brug erhverve og besidde andre glatløbede haglgeværer med en pibelængde på mindst 55 cm.

En sidste pointe i denne historie er, at brug af hagl over 4 mm eller blyhagl, ikke kun er en jagtlovsovertrædelse, men også er et brud på Våbenlovens §2a stk. 1. pkt. 3.

-MF-