Hav tålmodighed!

23-05-2006

Bukkejagten har nu været i gang en uge. På trods af at vejret har ladet noget tilbage at ønske, så har der mange steder været rigeligt at se til for de legitimerede schweisshundeførere. Desværre er det ikke alle jægere der udviser lige stor tålmodighed!

En legitimeret schweisshundefører eftersøger i sin private fritid. Derfor kan der være mange grunde til, at han ikke kan rykke ud lige med det samme, når jægeren ringer. Børnene skal først sendes i skole, der er lige en arbejdsopgave som skal afsluttes eller aftensmaden skal lige spises etc. Det kan også være, at aftenens eftersøgninger trak lidt ud, hvorfor man først er kommet i seng over midnat. Hvis telefonen så ringer igen kl. 5.30, kan der måske være god grund til at schweisshundeføreren gerne lige vil sove en ekstra time.

Som jæger bør man ringe lige så snart, at man er blevet klar over, at der er opstået behov for at rekvirere en schweisshund. På den måde kan schweisshundeførerne bedre planlægge sin egen tid, samt planlægge eftersøgningen således, at det bedst mulige resultat opnås. Det kan således være en fordel at lade en række anskydningstyper sidde noget tid, førend man begynder eftersøgningen.

Desværre har der i bukkejagten været eksempler på, at jægere ikke har haft den fornødne tålmodighed. Således har hundeførere oplevet at ankomme til aftalt mødested, blot for at opdage at man har fået fat i en anden hundefører. Ligeledes har der været eksempler på, at hundeførens kone har taget i mod navn og telefonnummer, samt meddelt at hundeføreren ringer tilbage, når han kommer ud af badet. Når hundeføreren ringer tilbage et kvarter senere, har jægeren fået fat i en anden i mellemtiden.
 
Talmodighed.jpg

Det er fuldt forståeligt, at man som jæger ønsker, at schweisshundeføreren står der øjeblikket efter skudafgivelsen. Følelsen af at have forvoldt en buk unødige lidelser er ikke rar, men man bør som rekvirerent have forståelse for, at schweisshundeføreren måske først kan komme om et par timer. Måske er han i gang med at hjælpe en anden jæger, eller også kan der være andre årsager, der gør det mere fordelagtigt at vente. Schweisshundeførerne arbejder sammen, så hvis den ene hundefører kan se, at han ikke kan nå ud til opgaven m.v. så skal han nok henvise til en anden kollega.

Fortsat knæk og bræk

-MF-