Hjortejagten står for døren

21-08-2004

Det går snart løs for de hundeførere der bor i områder med kronvildt. Mange har taget fri fra arbejde de første par dage af hjortejagten, og man forventer at der kan blive meget at lave i år.
Sidste år havde hundeførerne 625 eftersøgninger på kronvildt, hvoraf 56 % blev fundet. Af de fundne dyr blev 45 % fundet døde, 20 % blev skudt og 7 % blev affanget af hunden.
 
purschtegn - schweiss
 
Hjortejagten i september er en travl tid og hele 15 % af samtlige eftersøgninger på kronvildt i sidste sæson, blev foretaget i september.
Kronvildtet er ikke bare vores største hjorteart, men det er også den vildtart der kan flygte overraskende langt, selv med alvorlige skader. Dette gælder hvad enten skaden er forårsaget af et sammenstød med en bil eller af en kugle. Således var mere end 30 % af sidste års kronvildteftersøgninger på mere end 1000m, og hele 7 % var mere end 3000m. Det er ikke så ofte at jægerne selv begynder at lede efter dyret, når der er tale om kronvildt. I forrige sæson havde 23 % af jægerne selv forsøgt sig med eftersøgningen, inden at man til sidst tilkaldte en registreret hundefører. Heraf blev 48 % fundet. Derimod havde 77 % af jægerne valgt at overlade hele arbejdet til en schweisshundefører, og af disse eftersøgninger blev 58 % af dyrene fundet.
 
-TB-