Hovedprøve på Oxbøl

07-01-2005

Verein Hirschmann afholder den 11.-12. januar 2005 hovedprøve med udgangspunkt på Oxbøl Statsskovdistrikt.

Verein Hirschmann er den tyske forening for hannoveranske schweisshunde, og de fleste danske hunde er tilknyttet den tyske forening. Foreningen arbejder målrette mod hunde der skiller sig ud ved de praktiske eftersøgninger, og styrer såvel avl som placering af hvalpe, udfra denne målsætning.

050103_tb_bayas2.jpg

En hovedprøve er en prøve, hvor hundens egenskaber som praktisk schweisshund testes. For at blive præmieret, kræves en eftersøgning af en vis sværhedsgrad og gerne med en hetz og arbejdet med at stille det anskudte dyr. Afprøvningen sker kun på de større vildtarter, i Danmark primært kronvildt, men dåvildt kan også bruges.

Der er kun en hund til afprøvning på prøven den 11. januar, hvilken er Ole Knudsens Afra vom Jungfernholz. Får man ikke mulighed for at afprøve hunden på en passende eftersøgning denne dag, vil man forsøge igen på Klosterheden den 12. januar. Skulle det ske, at der ikke kommer en situation, der egner sig i sværhedsgrad til en hovedprøve, må hund og fører afvente med afprøvningen til et senere tidspunkt.

Prøven bedømmes af to tyske dommere samt en dommeraspirant, alle er erfaren schweisshundefører.
 
-TB-