Jægerforbundet har tegnet en forsikring.

14-07-2008

Forsikringsdækningen for schweisshundeførere ved afgivelse af skud i forbindelse med trafikeftersøgninger afventer fortsat en tilkendegivelse fra Skov- og Naturstyrelsen om hvordan man fortolker det arbejdsgiveransvar, som Arbejdsskadestyrelsen har lagt op til at SNS har.

Danmarks Jægerforbund har den 10. juli 2008 tilkendegivet, at der ydes juridisk bistand til de legitimerede schweisshundeførere, som er medlemmer af DJ, såfremt der skulle opstå skader i sådanne situationer. Jægerforbundet har efterfølgende arbejdet videre på at undersøge mulighederne for at opnå en forsikringsmæssig dækning, indtil rækkevidden af arbejdsgiveransvaret er afklaret.

Med virkning fra dags dato har Jægerforbundet nu tegnet en tillægsforsikring, således at samtlige legitimerede schweisshundeførere er dækket ved skader opstået i forbindelse med afgivelse af skud ved trafikeftersøgninger.

Det understreges, at det fortsat er Jægerforbundets opfattelse, at forsikringen i forbindelse med trafikeftersøgninger påhviler det offentlige. Den nu tegnede tillægsforsikring er udelukkende begrundet i et ønske fra Jægerforbundets side om at sikre samtlige schweisshundeførere bedst muligt indtil Skov- og Naturstyrelsen har fået foretaget en juridisk vurdering af arbejdsgiveransvaret.
-ORJ-