Knæk og bræk til bukkejægerne

15-05-2008

Kære Bukkejægere!

Vi ønsker Jer alle knæk og bræk i den kommende bukkejagt.
Hvis det ikke helt går med skydningen som vi alle håber så husk venligt på at landets legitimerede schweisshundeførere har træenet hele vinteren og foråret for at være klar til at hjælpe Jer.
Knak_og_brak.jpg

Hvis bukken ikke ligger forendt som ventet:

1. Marker hvor dyret var i skudøjeblikke og hvorfra du skød.
2. Lad være med at rode rund, hvor du sidst så dyret - et stykke råvildt vil ofte sidde ganske tæt på anskudsstedet, og kan let skræmmes væk, hvis det forstyrres - derved vanskelligøres eftersøgningen unødigt.
3. Kontakt den nærmeste schweisshundefører hurtigt muligt - derved kan han bedst muligt planlægge eftersøgningen, så sandsynligheden for at dyret findes maksimeres. Det er vigtigt at forstå at tålmodighed belønner sig. Ingen vil gøre mere end schweisshundeføreren for at finde din buk, men hundeføreren må have ro til at planlægge det hele bedst muligt. Specielt i starten af bukkejagten er der run på hundeførerne.
4. Fortæl schweisshundeføreren alt! De ting som kan forekomme ubetydelige kan være brikken, der for det hele til at falde på plads.
Forskellen_pa_succes_og_eftersogning_red.JPG

Der er absolut ingen skam i at rekvirere en schweisshundefører. En jægers kvalitet kan ikke vurderes på hvorledes han skud sidder, men på hvordan han tackler en eventuel anskydning. En god jæger tøver ikke med et rekvirere en schweisshundefører.

-MF-