Kontaktmøde med DKK

17-04-2007

Mandag den 16. april mødtes Schweissudvalgets formandskab, Ole Roed Jacobsen og Ulrik Lorenzen, med Dansk Kennel Klubs Forretningsudvalg. Mødet var blevet aftalt på foranledning af Schweissudvalget, der gerne ser en tættere og mere formel kontakt med Kennelklubben.

Mødet forløb yderst konstruktivt, og det blev aftalt, at der fremover holdes formelle kontaktmøder en gang om året, og der ud over efter behov. Kennelklubben indkalder på denne baggrund til det første formelle kontaktmøde, der holdes i slutningen af august 07 hos Dansk Kennel Klub i Solrød.

Der var enighed om, at den forskel der i dag er på de respektive krav til hund og fører i hhv Dansk Kennel Klub´s schweissregi og Skov- og Naturstyrelsens schweissregi meget vel kan gå hen og blive større med tiden. På den baggrund var der enighed om, at det klart må være i brugernes interesse, at spændet ikke opfattes som en hindring; men en forskellighed, der åbent og til stadighed kommunikeres ud, som en positiv mulighed for videreudvikling af nye hunde og førere, der har særlig interesse heri. Begge parter vil bakke op omkring denne tilgang til problematikken.

Kennelklubben så ingen problemer i, at der benyttes dommere med eftersøgningserfaring og godkendt af Dansk Kennel Klub til at dømme i andet regi, blot det ikke sker i regi af " fjendtligt indstillede " klubber.

Det blev endvidere uddybet og begrundet, hvorfor Skov- og Naturstyrelsens Schweissudvalg ikke ønsker at være repræsenteret i Dansk Kennel Klubs Schweissudvalg. Denne fremlæggelse var der fuld forståelse for i Kennelklubben.

På mødet blev det endvidere drøftet, om det set med bruger- og medlemsøjne er hensigtsmæssigt med to udvalg, der næsten hedder det samme. Det mente Kennelklubben ikke ville give problemer; men man ville dog godt overveje at skifte navn til f.eks. DKK´s Schweisshundeudvalg. Schweissnavnet ønsker man under alle omstændigheder at bibeholde, hvilket vi beklagede.

-ORJ og ULO-