Måske Kronvildtseftersøgninger i "utide"

18-07-2005

Den 15. juli 2005 trådte et nyt forsøg, med reguleringsordning i forbindelse med markskader på landbrugsarealer forårsaget af kronvildt, i kraft.

Forsøget er 3-årigt. Ordningen betyder at personer, som er voldsomt ramt af markskader forårsaget af kronvildt, kan søge tilladelse ved den lokale vildtkonsulent til at regulere kronkalve fra 1 time før solopgang til 1 time efter solnedgang.

I det tilfælde at den lokale vildtkonsulent udsteder en reguleringstilladelse, vil denne være skriftlig og personlig. Endvidere kræves det at alle skud afgivet, der ikke øjeblikkeligt resulterer i et nedlagt dyr, kontrolsøges af en registreret schweisshundefører!

Det betyder at schweisshundeførerne kan blive rekvireret til kronvildteftersøgninger uden for normal jagttid. Såfremt man som schweisshundefører bliver rekvireret til en eftersøgning i forbindelse med nævnte reguleringsordning, er eftersøgningen at betragte som en helt almindelig eftersøgning. Dog bedes schweisshundeføreren, gøre sekretariatet opmærksom på det, såfremt han har været kaldt ud på en sådan eftersøgning. Så sekretariatet kan underrette Skov- og Naturstyrelsen om omfanget af eftersøgninger i forbindelse med forsøgsordningen.

-MF-