Ny dragt til Schweiss-registrets hundeførere

07-10-2020

Schweiss-registrets logo i stort format på ryggen af en orange jakke har de senere år været et tydeligt kendetegn på en legitimeret schweisshundefører fra Schweiss-registret. 

Fremover vil man også kunne se Schweiss-registrets hundeførere i en ny, rød dragt, som ses på billedet. Dragten består af en jakke, et par bukser, en fleece og en kasket – alt i rødt og med Schweiss-registrets logo påtrykt. Jakken har desuden Naturstyrelsens logo trykt på brystet. 

Dragten er let genkendelig og i tydelige farver, for at sikre høj synlighed af hundeførerne under eftersøgning. 

Mange hundeførere har allerede fået udleveret dragten og har taget den i brug, mens andre fortsat venter på den nye dragt. Man vil derfor fremover både kunne se hundeførere i rødt og orange dragt.

Hundeførernes ret til at eftersøge nødstedt vildt på anden mands jord afhænger dog ikke af, om de har dragten på eller ej. Det er den enkelte hundeførers legitimationskort, der er udstedt til hundefører og hund sammen, der ifølge Bekendtgørelse om eftersøgning og aflivning af nødstedt vildt giver Schweiss-registrets legitimerede hundeførere hjemmel til blandt andet at eftersøge nødstedt vildt på anden mands jord uden forudgående tilladelse.

15. Juni Fonden har bevilliget 150.000 kr. til nyindkøb af dragter, mens Jagttegnsmidlerne finansierer resten.