Nye Schweissprøveregler

02-03-2006

Hermed offentliggøres de nye schweissprøveregler, som blev godkendt på Schweissudvalgsmødet den 22. februar.

En del har givet udtryk for den opfattelse, at Schweissudvalgets intention har været at lægge hindringer i vejen for, at der kan afholdes schweissprøver.

Dette er ingenlunde tilfældet. Schweissudvalgets hensigt er udelukkende at sikre kvaliteten af schweissprøverne, da de er et meget vigtigt element i Schweissudvalgets overordnede opgave: at sikre og højne kvaliteten af Skov- og Naturstyrelsens schweissregister. For at tydeliggøre dette er det i § 1 pkt. 1 under schweissprøvernes formål blevet præciseret, at det primære formål med schweissprøverne er at finde egnede hunde til schweissregistret.

Det er således hensigten med de nye Schweissprøveregler at skabe ordnede forhold for afvikling af schweissprøver.
 
ruhar_med_buk.jpg

Som noget nyt er der opsat regler for håndtering af klager samt og disciplinære bestemmelser. Schweissudvalget har vurderet, at det har været nødvendigt at indføre en klare procedure for håndtering af klager m.v. Schweissudvalget har i den henseende valgt at disse bestemmelser overordnet skal bygge på de tilsvarende bestemmelser i DJU's Fælles Markprøve Regler, idet disse regler er vel gennemarbejdede og generelt accepterede i jagthundeverdenen.

De nye Schweissprøveregler kan hentes i pdf-format her.

Alle dommere og prøveledere godkendt af schweissudvalget vil modtage Schweissprøveregler, dommervejledning og prøveledervejledning m.v. med posten.
 
-MF-