Nytårshilsen fra Naturstyrelsen

02-01-2012

Året 2011 var præget af, at Naturstyrelsen ønskede af få formalia bragt i orden for så vidt angår Schweissudvalget og Schweiss-sekretariatet. Her var opgaven at lave en ny forretningsorden for Schweissudvalget samt en sekretariatsaftale med Danmarks Jægerforbund, der er i overensstemmelse med den hjemmel vi har i jagtlovgivningen. Det er nu bragt i orden, og Naturstyrelsen er på den baggrund ikke længere med i Schweissudvalget; men er til gengæld en aktiv del af Schweiss-sekretariatet.

For at dette arbejde kunne komme godt i gang, er den økonomiske bevilling fra Naturstyrelsen til Schweissarbejdet blevet hævet, i en tid der ellers er præget af nedskæringer. Det er vi personligt rigtigt godt tilfredse med.

Ud over håndteringen af disse formaliteter, og alle de løbende opgaver, har der i år været tre hovedopgaver, vi har beskæftiget os med:

1. Kvalitetssikringen af Schweiss Registret.
Opgaven er nu og fremover, at hundeførernes arbejde skal være det bedst mulige, og det skal være attraktivt at være i Registret. Her er arbejdet med de nye hundeførere et stadig vigtigere omdrejningspunkt.
Vi har gode erfaringer med indførelsen af en prøvetid på 2 år, hvor de gensidige forventninger kan afstemmes. Den obligatoriske efteruddannelsesdag efter den første sæson giver os tilsvarende gode muligheder for at evaluere på hundeførernes personlige erfaringer, hvilket har den sideordnede effekt, at fejlindlæring og dårlige vaner stadig kan rettes op.
Et andet holdepunkt er, at Registret skal være velrenomeret blandt vores kunder. Hertil kommer at det kollegiale forhold mellem hundeførerne skal være i orden. Man behøver ikke at elske hinanden; men relationerne skal være professionelle og til enhver tid være i orden hele vejen rundt. Det vil vi gerne medvirke aktivt til.

2. Trafikeftersøgninger
En arbejdsgruppe har analyseret området; men arbejdet er endnu ikke fuldt afrapporteret. Forventningen er, at Naturstyrelsen snarest har en indstilling, så vi kan komme videre med at finde den mest hensigtsmæssige måde at håndtere den stigende mængde trafikeftersøgninger på.

3. Tøj og pejl
Tøj. Udvalget har lige afgivet deres indstilling til Naturstyrelsen og økonomien er sikret gennem diverse fondsbidrag samt tilskud fra Jægerforbundet, Dyrenes Beskyttelse og Naturstyrelsen, så inden længe vil vi kunne tage det nye tøj i brug.
Pejl. Vi har yderst generøst fået doneret kr. 350.000,- fra Aage V. Jensen Naturfond. Pengene skal benyttes til pejl til nye førere samt løbende udskiftninger af de pejl, som Fonden tidligere har givet os.

Meget har vi således nået i 2011; men udfordringer vil der også i 2012 være rigeligt af, så Naturstyrelsen håber fortsat på en stor og helhjertet indsats fra alle Jer der i det daglige får hjulene til at dreje rundt, så vognen bevæger sig, og oven i købet i den rigtige retning.

Med tak til Jer Alle for en stor og god arbejdsindsats samt et godt samarbejde i 2011 sendes I Alle de bedste Nytårshilsner fra Naturstyrelsen.

Per Hyttel                                Ulrik Lorenzen