Referat fra lokalområde 4

31-05-2010

Ref. af forårsmøde for registrerede schweisshundeførere i Region 4.

Møde blev afholdt d. 27. april 2010 kl. 18.30 på Hotel Pejsegården, Brædstrup.

Fremmødt var Steen P. Johansen, Flemming Thune-Stephensen, Poul Erik Kristensen, Esben N. Rørvang, Tommy K. Kristriansen, Johnny M. Merkelsen, Ervind Jensen, Find Pedersen, Jørgen Olsen, Erwin F. Hagen, Thomas Nielsen, Henri Vivike, Birger Søresen. og Henrik Korsholm

Efter spisningen, hvor de fleste blev mætte, blev der afholdt møde.


1. Velkomst.
Esben N. Rørvang blev budt velkommen.

2. Valg af dirigent.
Flemming Thune-Stephensen blev valgt.

3. Rekrutteringsmøder, lokale behov for nye hundeførere og lokal rekruttering.
Koordinator opfordrede til, at de lokale hundeførere selv foretager et opsøgende arbejde for at få bragt eventuelle emner på rette vej til en optagelse i registret. Det gælder selvfølgelig specielt i de områder, hvor der er et akut behov, eller hvor aflastning er nødvendig. Fra hundeførernes side blev det fremhævet, at der var et akut behov for en ny hundefører i Odder området.

4. Evaluering af egnethedsprøven.
Resultatet af evalueringen af egnethedsprøven blev gennemgået og diskuteret. Der vil fremover blive udstedt Diplom for bestået egnethedsprøve". Diplomet vil ikke blive udstedt med tilbagevirkende kraft. Ved bestået egnethedsprøve tilbagebetales prøvegebyret for den aktuelle prøve. Stifinder afledningen bevares og skudfasthed må, om ønskeligt, afprøves ved skud med haglgevær. Der er forslag til en alternativ udformning af stjernen. Der vil blive udarbejdet en vejledning til bedømmerne af egnethedsprøven. Denne vil specielt fastlægge retningslinjerne for bedømmelsen hetz-sporet.

5. Bortskaffelse af vildt fundet dødt eller aflivet på offentlige arealer.
Efter opfordring fra hundeførerne ved sidste møde, er der blevet skrevet til kommunerne i Region 4, med en forespørgsel om hvordan dødt vildt fundet eller affanget på offentlige arealer ønskes håndteret. Der er kommet svar fra:
Horsens Kommune: Hundeførerne bortskaffer vildtet også selv om det kan spises.
Odder Kommune: Dyr bortskaffes af hundeførerne, bortset fra spiselige dyrfundet i dagtimerne, hvor Peter Djernæs ønskes kontaktet på telefon 20 90 60 32 eller 2289 4546.
Silkeborg Kommune: Hundeførerne må fjerne vildt fundet dødt eller affanget på kommunens arealer.
Der var enighed om ikke at gå videre med forespørgslerne.

6. Borreliose.
Symptomerne for Borreliose og TBE, sygdomsudvikling og mulighederne for forebyggelse og behandling blev gennemgået.

7. Næste møde, herunder en generel drøftelse af aktiviteter i forbindelse med møderne.
Det blev foreslået, at næste møde afholdes i forlængelse at skydning i Jagtarenaen. Dem, der kun ønsker at deltage i mødedelen af arrangementet, er selvfølgelig velkommen til det.

8. Valg af koordinator.
Henrik Korsholm blev genvalgt som koordinator.

9. Valg af koordinator-suppleant
Flemming Thune-Stephensen blev valgt som koordinator-suppleant.

10. Emner som koordinator forventes at viderebringe til Schweissudvalget eller Sekretariatet.
Hundeførerne indstillede enstemmigt at koordinator opfordrer Sekretariatet til at genoptage udgivelsen af Schweiss-rapporten i en trykt eller elektronisk tilgængelig form. Det indstilledes ligeledes, at koordinator beder Schweiss-Sekretariatet om snarest at sikrer, at punkt 4 i "Strategiplanen" sikres og udvikles. Videre indstilledes det, at koordinator drøfter eftersøgninger på Banestyrelsens arealer med Sekretariatet.

11. Bordet rundt.
12. Evt.
13. Afslutning.

Referent: koordinator Henrik Korsholm

"