Referat fra schweisshundeførernes lokalmøde på Bornholm

02-06-2009

Vi mødte fuldtalligt op ved Vestermarie skydebane. Her drak vi morgenkaffe og fik en god snak bordet rundt.
Derefter delte vi os ved lodtrækning i to grupper, så skulle dagens opgave løses. Jeg havde fået lagt to overnatningsspor som skulle forestille to påkørsler, sporene var ukendt for os alle. Vi fik forklaret hvor påkørslerne" havde fundet sted. Da vi kom ud på stedet, var der markeret med Falcks streamere, så var det bare at gå i gang. Der var meget afledningsfært, som blev prøvet så det var ikke uden udfordringer, men ved fælles hjælp fandt begge hold forholdsvis smertefrit ud til dyrene.


Derefter var dagsordenen følgende
1. Året der gik
2. Evaluering af egnethedsprøver og kvalifikationstest
3. Orientering om indsamling af prøver fra rådyr. DTU Veterinærinstituttet har bedt schweisshundeførerne på Bornholm om at indsamle prøver fra rådyr til forskning, som skal danne grundlag for årsagen til overdødeligheden i de fynske rådyrsbestande. Vi gennemgår de mange prøver der skal foretages på hvert enkelt rådyr
4. Erfaringsudveksling vedr. hundepejl
5. Valg af schweisskoordinator. (Hvis der er opbakning forstætter jeg gerne som koordinator)
6. Løst og fast, bordet rundt


Kort referat
1. Vi har i løbet af året gjort os synlige i medierne via lokalt tv, lokal aviser og ved jagt og fiskeri messe m.m.
2. Enkelte schweisshundeførere mente, at sværhedsgraden ved prøven skal nedsættes, da prøven er for svær. Det blev foreslået at prøvegebyret skal væk fra egnethedsprøven.
3. Hver schweisshundefører fik udleveret materiale til indsamling af prøver på 4 dyr, indsamling af prøverne skal fordeles over hele året. I første omgang er det vigtigst at indsende prøver af blod og tarm med indhold
4. Alle er meget tilfredse med deres pejl, men det er godt af udvekslet erfaringer med hinanden.
5. Genvalg. Takker for valget.
6. Her blev diskuteret hundeførere med bestået 20 timer, som vi ved, bliver brugt til eftersøgninger, disse eftersøgninger giver et forkert billede af eftersøgningsprocenten på øen, da de ikke bliver registreret i statistikken. Samt hvem vi kan forvente søger i registeret. Samarbejdet med Falck eller mangel på dette blev derefter diskuteret, der var flere episoder, hvor vores samarbejde kunne blive bedre, undertegnede kontakter Falck angående dette.


Efterfølgende var der frokost på Nordbornholms Røgeri.
Det var en god dag, hvor snakken gik lige så lystigt som solen skinnede.

Aakirkeby, den 26. maj 2009

Paul Baunkjær
Schweisskoordinator



"