Samarbejde mellem hundefører og Falck

18-05-2008

På trafikeftersøgninger kan det ofte tage længere tid at få håndteret det fundne vildt korrekt, end at eftersøge og aflive det. Nedenstående historie fra Finn Møller i Bjerringbor, viser dog at hvor der er vilje og samarbejde kan den slags ting godt håndteres fornuftigt:

Netop som jeg havde afsluttet den sidste eftersøgning fredag morgen, ringede Falck vedr. et påkørt rådyr. Meldingen lød, at bilisten var ved at køre fra stedet, men havde afmærket med en Falck-streamer. Da bilisten ikke besvarede mit opkald, kørte jeg hjem til en velfortjent morgen(formiddags)kaffe.

Da jeg ringede op igen, sagde bilisten, at han holdt på stedet, og ventede på assistance til at få bilen transporteret hjem.
Da jeg ankom, var det tydeligt, at det ikke var et rådyr, men et krondyr. Blisten mente dog, det måtte være en buk, da den havde noget på hovedet. Streameren havde han fået af en anden bilist, som stoppede op for at assistere.
Falck_og_kronhjort.jpg

Hunden fandt hurtigt frem til hjorten, som var gået i bløde" i et moseområde. Da jeg havde aflivet den med et skud på halsen, gik det op for mig, at det var umuligt at bjærge den ind ind til fast grund uden maskinel hjælp. Ejeren af mosen var ikke hjemme, så jeg kørte til Falck-stationen i Bjerringbro efter hjælp. Der var ingen bemanding på stationen, men via den røde telefon til vagtcentralen fik jeg kontakt til en person, som forstod problemet. Der var dog lige det med betalingen, som skulle klares først; men efter lidt snak om hundeførernes indsats blev vi dog enige om at, det måtte han kunne finde en løsning på. Jeg ønskede blot en eller anden Falck-bil med et spil og 100 m tov.

Som billederne viser, fik vi hjorten bjærget ind til fast grund, og da ejeren stadig ikke var kommet hjem, endte den foreløbig - efter kontakt il politiet - i min carport, hvor jeg brækkede den. Da jeg fik kontakt til ejeren, ville han ikke have den, så den er nu skåret op til foder for en weimaraner i familien, som er på kur med råt kød og knogler.

-MF-
"