Schweisshundefører med på jagt?

22-09-2009

Den store jagtsæson står for døren. I mange jagtkonsortier er det blevet kutyme at invitere en legitimeret hundefører med på jagten, så han kan tage hånd om de eftersøgninger der evt. måtte opstå. Det er i rigtig mange tilfælde en god ordning, idet jagtlederen derved kan overlade ansvaret for eftersøgningerne til hundeføreren så snart at behovet opstår. Erfaringsmæssig får hundeførerne derfor også nogle opgaver, som desværre ellers bagatelliseres. Samtidig får hundeføreren mulighed for at deltage i jagten på ligefod med de øvrige jægere indtil der opstår eftersøgninger.

Jagtdeltagelse.jpg
Men hvis det ikke er overvejende sandsynligt, at der skydes til 5-10 stykke klovbærende vildt på en sådan jagt er det ofte unødvendigt at have en hundefører til stede på selve jagten! Det betyder ikke, at man som jagtleder skal se stort på eftersøgningerne, men blot at man rekvirere en schweisshund, når behovet opstår. I den forbindelse kan det som jagtleder være en god ide før jagten at sikre sig, at den lokale hundefører overhovedet er til at komme i kontakt med på jagtdagen. Den pågældende hundefører kan være forhindret på dagen af private årsager, men vil i det sted kunne henvise til en kollega, som vil kunne hjælpe på dagen.

Ingen jæger vil ringe forgæves efter en legitimeret hundefører, men det kan kræve lidt tålmodighed i spidsbelastningsperioder. Men med langt de fleste tilfælde er det faktisk en fordel, at der går et par timer eller mere på påskydningen til eftersøgningen iværksættes. Men som altid kontakt hundeføreren med det samme behovet er erkendt. Derved kan I samme planlægge til gavn for alle parter. Tøv ikke med at rekvirere en legitimeret hundefører - du gør ham kun en stor tjeneste!

-MF-