Selvlysende afmærkning

02-05-2006

Vi nærmer os bukkejagten og erfaringsmæssigt bliver schweisshundeførerne ofte rekvireret kort efter solnedgang.

Afmærkning af skyttens placering og skudstedet er vigtigt for at rekvirenten senere kan forklare schweisshundeføreren hvad der skete m.v. Det er dog ikke altid lige let at finde tilbage til stedet, hvor bukken stod i tusmørket, når skudstedet er afmærket med den mørkegrønne jagthat.

Den danske tøjproducent Deerhunter har lanceret en løsning på dette problem - i form af nogle selvlysende plasticrør, som kan købes i almindelige jagtforretninger mv. Plasticrøret tændes" ved at "knække" det, hvorved en kemisk proces igangsættes. Lyset varer op mod 10 timer.

Plasticrøret er meget let at finde og se under dårlige lysforhold. På billedet (beklager den ringe kvalitet - men dårlige lysforhold og lang lukketid er ikke optimalt for billedkvaliten) ses det lysende plasticrør sammenlignet med en almindeligt gul papirstrimmel (til højre). Der er ingen tvivl om, at plasticrøret var betydeligt nemmere at se/finde i den mørke nåletræsbevoksning omkring solnedgang.
 


Plasticrøret har dog den ulempe, at det ikke forgår af sig selv, hvorfor man er nød til at afmontere plasticrøret efter brug. Samtidigt er det unægtelig dyre end en rulle farvet papir.

-MF-

"