Status på Egnethedsprøverne forud for bukkejagten

17-05-2008

Der har været afviklet syv Egnethedsprøver forud for bukkejagten. Egnethedsprøven er den prøve de legitimerede hundeførere skal bestå for at få en ny hund optaget i registret.

I alt har der været foretaget 22 afprøvninger af 20 forskellige hunde. 9 hunde har bestået remarbejdet og hetzen. Én enkelt hund bestod remarbejdet med en 3. præmie, men kunne efterfølgende ikke bestå hetzen. Hetzen blev dumpede hetzdelen fordi den ikke ville vise frem til dyret, efter at have været ude ved dyret.

De 9 hunde som har bestået prøven har været fordelt racemæssigt på: tre labrador, tre ruhår, to bayere og en hannoveraner. (Hvilket passer godt overens med fordelingen af racer i schweiss-registret i forvejen), aldersmæssigt er de fordelt på: en hund på 8 år, seks hund på ca. 1½ år og to hunde på 1 år.

Egnethedsprove_Bommerlund.jpg

Den største årsag til vanskelligheder på prøverne har været afledningsfært og solbeskinnet åbent terræn.

For de ansøgere som ikke bestod først gang de var til afprøvning, vil deres ansøgninger blive betragtet, som værende re-aktiveret ved indbetaling af nyt prøvegebyr.

Det kan løbende sendes nye ansøgninger ind. Vær dog opmærksom på, at hvis du vil være sikker på, at hunden bliver afprøvet inden efterårsjagtsæsonen skal sekretariatet have ansøgningen senest 1. juli.

Så snart bukkepremieren er overstået vil vi på sekretariatet i samråd med de relevante bedømmere gå i gang med at planlægge en ny runde egnethedsprøver.

-MF-