Status på forsikring af schweisshundeførere og schweisshunde

19-03-2016

Som der blev orienteret om på det seneste Stormøde, arbejder Naturstyrelsen ad tre spor for at løse de forsikringsmæssige udfordringer på Schweissområdet.

 

Kulanceordning for schweisshunde

Det er i denne uge lykkedes at finde en løsning, der gør, at kulanceordningen for skader på schweisshunde i 2016 kan bibeholdes på samme niveau som i 2015 med tilbagevirkende kraft. Denne løsning gælder for resten af 2016, hvorefter en ny forsikringsaftale skal indgås med virkning fra og med 2017. 

 

Ansvarsforsikring for schweisshundeførere 

Danmarks Jægerforbund oplyste til Schweissudvalgsmødet d. 2. februar, at man per 1. januar 2016 havde opsagt de forsikringer, Danmarks Jægerforbund tidligere har tegnet for schweisshundeførerne. 

Naturstyrelsen har siden fået afklaret, at hundeførerne ved egen personskade under transporten til og fra en eftersøgning samt under selve eftersøgningen er dækket af Statens selvforsikring.

En nærmere gennemgang af de opsagte forsikringer har dog vist, at hundeførerne ikke som forventet er ansvarsforsikrede via Statens selvforsikring, og dermed ikke har været ansvarsforsikrede siden årsskiftet 2015/16. En ansvarsforsikring er relevant i tilfælde af, at en schweisshundefører er ansvarlig for skade på tredjeperson under en eftersøgning. 

Naturstyrelsen vil på baggrund heraf indgå en ansvarsforsikringsaftale for 2016, så hundeførerne ikke er ringere stillet i 2016 end i 2015. 

Indtil denne ansvarsforsikring er tegnet, er hundeførerne beklageligvis ikke dækket af en ansvarsforsikring under trafikeftersøgninger. Naturstyrelsen har fuld forståelse for, at hundeførere på denne baggrund kan vælge ikke at tage trafikeftersøgninger, før ansvarsforsikringen er tegnet. Denne information er meddelt Dyrenes Vagtcentral.

Ulrik Lorenzen
Skovrider