Svar på hyppigt stillede spørgsmål om forsikring af schweisshunde

02-03-2016

Der har været flere henvendelser til sekretariatet med ensartede spørgsmål om forsikring af schweisshunde. Vi vil derfor her svare på de spørgsmål, der har været rejst.

Betyder forholdet 1:1, at forsikringen dækker hele regningen?

Ja, forholdet 1:1 betyder, at udgifter dækkes 100% af Dansk Jagtforsikring med de beskrevne forbehold.

Hvem fastsætter min hunds værdi ved tab af hund?

Hundens værdi fastsættes af Dansk Jagtforsikring, efter du har indsendt ansøgningsskemaet.

Er bagatelgrænsen en selvrisiko?

Nej, bagatelgrænsen er ikke en selvrisiko. Har du en regning på fx 4.000 kr. for én skade, vil en evt. erstatning udgøre 4.000 kr.. Bagatelgrænsen betyder, at regninger under 1.000 kr. ikke dækkes.

Gælder bagatelgrænsen pr. regning eller pr. skade?

Bagatelgrænsen på 1.000 kr. gælder pr. skade. Hvis det samlede behandlingsforløb for en skade overstiger 999 kr., kan du altså søge om at få hele beløbet dækket.

Er der et loft på dækning af dyrlægeregninger?

Der er ikke fastsat et loft for dækning af dyrlægeregninger for en alvorlig skade, men udgifterne skal stå i et fornuftigt forhold til hundens værdi. Dette afgøres af Dansk Jagtforsikring A/S fra sag til sag, og du kan altså søge om at få dine udgifter dækket, hvorefter Dansk Jagtforsikring A/S træffer afgørelse.

Hvordan anmelder jeg en skade?

Det nye ansøgningsskema fra Dansk Jagtforsikring er færdigt, og blev i slutningen af januar sendt ud til de hundeførere, der har været så uheldige, at deres hunde er blevet skadede eller aflivet på eftersøgning i 2016. I nye tilfælde kan skemaet rekvireres ved henvendelse til sekretariatet.

Hvordan er min hund forsikret efter 2016?

Kulanceordningen er gældende for kalenderåret 2016. Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning (SVANA) arbejder  for en bæredygtig løsning, der vil erstatte kulanceordningen senest ved udgangen af 2016. Schweiss-sekretariatet deltager i dette arbejde, og hundeførerne vil blive inddraget. Forsikring af schweisshunde blev drøftet på Schweissudvalgsmøde d. 2. februar og på koordinatormøde d. 12. februar. Referater herfra vil senere blive offentliggjort på schweiss.dk.

Hvordan er jeg, som hundefører dækket, hvis jeg får en skade?

Danmarks Jægerforbund har per 1. januar 2016 opsagt den ulykkesforsikring, de tegnede for schweisshundeførere i 2008, der dækkede egen personskade under transporten til og fra en eftersøgning samt under selve eftersøgningen.

Som hundefører i Schweiss-registret er du omfattet af arbejdsskadesikringslovens regler og dermed dækket af statens selvforsikring. Dette gælder ved egen personskade under transporten til og fra en eftersøgning samt under selve eftersøgningen. En forudsætning er, at skaden bliver anmeldt og anerkendt som arbejdsskade af Arbejdsskadestyrelsen. Schweiss-sekretariatet foretager anmeldelsen.

En anerkendt arbejdsskade vil kunne give ret til:

 

  • Godtgørelse for varigt mén på 5 procent eller derover
  • Erstatning for varigt tab af erhvervsevne på 15 procent eller derover
  • Dækning af udgifter til helbredende behandlinger, eksempelvis fysioterapi

 

Du er som udgangspunkt også dækket under træning, som er nødvendig for at udføre arbejdet som schweisshundefører.

Da der ikke er tale om et egentlig ansættelsesforhold, kan du ikke få erstatning for tabt arbejdsfortjeneste o.l.

Marie Fangel Cleemann
Sekretariatet