Syv nye hundeførere optaget på uddannelse

06-10-2022

Kære hundeførere

Den 27.-30. september blev der afholdt Uddannelsesuge 2022 for alle hundeførere under uddannelse som legitimerede schweisshundeførere.

Efter tilfredsstillende gennemførelse af de to første dage havde vi fornøjelsen at byde velkommen til syv nye hundeførere, der dermed er påbegyndt deres toårige uddannelse som legitimerede schweisshundeførere.

De syv nye hundeførere er:

  • Område 4: Morten Krogh Boldsen, Vestbirk, tlf.nr. 22469565
  • Område 4: Jesper Sørensen, Hornsyld, tlf.nr. 61691177
  • Område 6: Asbjørn Lynge Kristensen, Otterup, tlf.nr. 23239036
  • Område 6: Jan Dahl Pedersen, Gelsted, tlf.nr. 40625222
  • Område 8: Søren Larsen, Strøby, tlf.nr. 22595085
  • Område 8: Ulrich Lindy, Glumsø, tlf.nr. 40272142
  • Område 9: Morten Hasle, Værløse, tlf.nr. 41773692

Fra Schweiss-sekretariatets side ønskes de alle tillykke og velkommen i Registret og knæk og bræk med de kommende eftersøgninger. Vi håber, at I vil tage godt imod jeres nye kollegaer og hjælpe dem godt på vej i Registret.

Processen for udvælgelse

I 2022 søgte 24 potentielle hundeførere om optagelse i Schweiss-registret. De blev vurderet ud fra, om der er behov for dem i lokalområdet, og om de har potentiale til at blive en del af Registret. Af de 24 ansøgere blev 13 indkaldt til kvalifikationstest, hvor både hund og fører blev vurderet. Syv ansøgere klarede kvalifikationstesten tilfredsstillende, og ekvipagen blev efterfølgende tilbudt at starte på det toårige uddannelsesforløb.

Hundeførere under uddannelse

Uddannelsesugen satte også rammerne for uddannelsesforløbet for de hundeførere, der har været hhv. et og to år under uddannelse. Det var et tætpakket program af både teoretiske og praktiske øvelser, og sidst på ugen kunne vi ønske andenårskursisterne tillykke med på tilfredsstillende vis at have gennemført det toårige uddannelsesforløb. De er nu helt klar til altid at agere efter Registrets Værdisæt og med Registrets hovedmission i tanke: ”At sikre vildtets tarv”.

 

Afslutningsvis skal der fra Sekretariatets side lyde en stor tak til de erfarne hundeførere, der gik til opgaven med at undervise de nye. Det var fantastisk at opleve, hvor entusiastisk og dygtigt denne opgave blev håndteret og fuldført.

- Cathrine Pater, Sekretariatet -