Trafikeftersøgninger

13-10-2005

I går blev der afholdt møde i den arbejdsgruppe som er nedsat i forbindelse med Skov- og Naturstyrelsen og DMU's projekt omkring trafikdræbt vildt. Schweisshundeførerne fik stor ros for deres indsat med at indrapportere GPS-koordinator på de steder, hvor vildtet kvæstes i trafikken.
 
Statsskovdistrikterne har kunnet bidrage med 49 observationer fra det sidset år - Schweisshundeførerne har derimod leveret godt 3.100 observationer. Desværre har DMU været nød til at kassere omkring 20% af observationer fra Schweisshundeførerne. Det skyldes bl.a. at ikke alle schweisshundeførere indrapportere koordinater på deres trafikeftersøgninger. En anden ikke uvæsentlig fejlkilde er, at flere hundeførere er begyndt at tage koordinaterne med navigationssystem i bilen eller på digitalekort. På kort bruges oftets UTM-koordinator. Disse koordinater er ikke umiddelbart sammenlignelige med de længde- og breddegradskoordinater som de udleverede "gule"-gps'er tager.
 
gul_gps.jpg
 
Derfor vil jeg gerne opfordre alle schweisshundeførere til at bruge den udlevere "gule" gps til registrering af påkørselssteder, hvorved risikoen for forvekslinger er mindst. Har man spørgsmål er  meget velkommen til at kontakte sekretariatet for assistance.
 
-MF-