Tre hundeførere optaget på uddannelse

26-09-2018

Den 25.-26. september blev der afholdt todagskursus for 3 nye hundeførere, der dermed er påbegyndt deres 2-årige uddannelse som legitimerede schweisshundeførere.

De tre hundeførere er:

  • Område 2: Lars Jens Høgh Jensen, Virksund, tlf.nr. 28 43 98 75
  • Område 3: Mogens Gade, Hvingel, tlf.nr. 22 19 12 69
  • Område 8: Lars Møller Christensen, Faxe Ladeplads, tlf.nr. 26 30 13 02

Fra Schweiss-sekretariatets side ønskes de alle velkommen i Registret og knæk og bræk med de kommende eftersøgninger.

Processen for udvælgelse

I 2018 har 31 jægere søgt om optagelse i Schweiss-registret. De bliver vurderet ud fra, om der er behov for dem i lokalområdet om de har potentiale til at blive en del af Registret. Af de 31 ansøgere blev 11 indkaldt til kvalifikationstest, hvor både hund og fører bliver vurderet. Hvis kvalifikationstesten klares tilfredsstillende, bliver ekvipagen tilbudt at starte på den toårige uddannelsesperiode. Det er de tre ovennævnte ekvipager, der er kommet så langt.

Der er løbende legitimerede schweisshundeførere, der træder ud af Registret, og der er derfor hvert år behov for nye hundeførere. Der er ikke fastsat et bestemt antal, der skal optages hvert år, da det er den samlede vurdering af hver enkel ekvipage, der danner grundlag for, om de bliver tilbudt optagelse i Registret. Vi har ikke i sinde at sænke det faglige niveau for at få flere hundeførere optaget, da Registrets hundeførere skal have de rette kompetencer for at løfte vores fælles opgave om at sikre vildtets tarv. Vi vil fremover overveje hvilke muligheder, der er, for at formidle forventningerne til potentielle ansøgere, så de kan forberede sig bedre til en eventuel kvalifikationstest og til opgaven som legitimeret schweisshundefører i Registret. 

Registret er ikke en lukket klub, men vi stiller store krav til både hund og fører, hvis de ønsker at blive en del af Registret.

-Marie Fangel Cleemann, Sekretariatet-