hundepasset er på gaden

12-08-2004

Nu er hundepassene blevet trykt og sendt ud til landets dyrlæger. Den nye regel om hundepas  ved transport i Europa, træder i kraft den 1. oktober 2004, men man kan altså allerede nu få lavet et pas til hunden ved den lokale dyrlæge.
De der drager til Sverige på søndag og den kommende tid, kan benytte sig af både de gamle og de nye regler, da man p.t. er inde i en overgangsperiode. Fra den 1. oktober 2004, vil det udelukkende være de nye regler der er gældende, og hundepasset skal altså skaffes inden den tid.
Mange har håbet at man slap det sidste dyrlægebesøg inden afrejse. Dette er ikke tilfældet, da man stadig skal have hunden ormebehandlet ved dyrlæge, men derimod er sundhedsattesten blevet overflødig.
 
Der er stadig uenighed om, hvorvidt rabiesvaccinationen er gyldig i et år eller mere. Nogle lande accepterer at den er gyldig i den periode som producenten har dokumenteret, hvilket typisk er 3 år for rabiesvaccine, mens Sverige ikke accepterer mere end et års interval mellem vaccinationerne.
 
040811_tb_transport_bil.jpg
 
Til jer der rejser med hundene i dette klima, kan det ikke siges for tit, at man skal være opmærksom på varmen i bilen. Specielt er der en meget dårlig luft på færgernes bildæk, når vi er oppe på de temperature vi har nu.
 
-TB-