Skovflåterne er på vej !

21-04-2004

Det er ved at være tid for problemer med skovflåter, og mange har allerede oplevet at deres hunde har været angrebet af flåter.
De to sygdommer der bæres af flåter, og som kan inficere hundene, er Borreliose ( Borelia ) og Ehrlichiose ( flåtfeber). En ny dansk undersøgelse har konstateret at op mod 6 % af de danske jagthunde bære antistoffer mod Ehrlichiose. Man kan få foretaget en blodprøve, hvis man ønsker at få testet sin hund for eventuel infektion. Behandling af såvel Ehrlichiose som Borelia er antibiotika i ca. 4 uger.
Ifølge Fagdyrlæge Tom Haas, Hammel Dyrehospital, er disse sygdommer mere et teoretisk end et praktisk problem.
- Der er ingen tvivl om at mange hunde bærer disse sygdomme i sig, dog uden at udvikle kliniske symptomer. Vi ser næsten aldrig hunde der f.eks. har fået konstateret ledbetændelse på baggrund af Borelia, fastslår Tom Haas.
 
040419_tb_bayer.jpg
 
Selvom vi ikke ser flåter som et klinisk problem for vores hunde, giver de alligevel en irritation og kløe, som ville være rar at undgå.
 
Man har nu udviklet en produkt til hunde der har en flåtrepellerende effekt, og altså afskrækker flåterne inden de bider sig fast på hunden.
De midler man tidligere har brugt, har haft en dræbende effekt på flåter og lopper, men dette har krævet at de har bidt sig fast. Med det nye middel Bayvantic, vil man altså samtidig kunne undgå overførelser af sygdomme fra flåterne til hunden. Foruden flåter, virker midlet også mod lopper og myg. Bayvantic anvendes som pipetter i nakken på hunden og har en effekt i en måned. Midlet vil komme i håndkøb i løbet af maj måned.
 
-TB-