Administrativ praksis i forbindelse med ny hund i Schweiss-registret

03-06-2015

Siden Sekretariatet offentliggjorde de nye administrative rammer for optagelse af ny hund i Schweiss-registret HER, har der været en del debat desangående.

Sekretariatet er af et samlet koordinatorkorps blevet bedt om at genoverveje indførelsen af ”afprøvningskontoen”, hvilket vil sige reglen om, at seks på hinanden følgende dumpede afprøvningsforsøg medfører sletning af Schweiss-registret, er gældende med tilbagevirkende kraft.

Med respekt for den erkendelse, at nogle hundeførere havde disponeret anderledes, hvis de kendte konsekvensen af at dumpe prøver på samlebånd, har Schweiss-sekretariatet fundet det fornuftigt motiveret, at ”afprøvningskontoen” ikke indføres med tilbagevirkende kraft.

Reglen om seks på hinanden dumpede forsøg medfører tilbagekaldelse af eksisterende legitimation opretholdes. Afprøvningskontoen indføres først med virkning fra dette års prøver, hvilket betyder, at kun hundeførere, som har dumpet en egnethedsprøve i foråret ´15, har brugt ét forsøg på kontoen, og har dermed yderligere fem forsøg.

-Mads Flinterup, Schweiss-sekretariatet-