Afklaring af forsikringsforhold!

04-04-2007

På koordinatormødet den 9. februar under pkt. 3-1-07, blev der redegjort for uklarheder omkring forsikringsdækningen af de legitimerede schweisshundeførere.

Forsikringsdækningen af legitimerede schweisshundeførere er nu bragt til klarhed! Der er ikke ændret i forsikringsdækningen af hundeførerne i forhold til det som er oplyst i Majbrevet 2000 og senere præciseret i Majbrevet af 2002. Det betyder at når hundeføreren er på eftersøgning i medfør af bekendtgørelsen om bl.a. opsporing og aflivning af nødstedt vildt, så er hundeføreren forsikringsmæssigt dækket omkring:

. Ansvar
. Arbejdsskade
. Ulykke

Ligeledes er hundeførerens personlige hjælpemidler, som f.eks. briller og høreapparater dækket. Ansvars- og ulykkesforsikring er tegnet af Danmarks Jægerforbund.

Arbejdsskadeforsikring er dækket via Statens pulje for selvforsikring, idet schweisshundearbejde er reguleret af Skov- og Naturstyrelsen og dermed omfattet af Lov om Arbejdsskadesikring § 48 stk. 5. Dækning under træning af hund vil som udgangspunkt også være dækket af arbejdsskadeforsikring, men vil altid bero på en helt konkret vurdering af Arbejdsskadestyrelsen.

Den registrerede schweisshund er ligeledes fortsat dække mod skader i forbindelse med eftersøgning per kulance i Dansk Jagtforsikring.
Schweissudvalget har bedt om at forsikringsforholdene for hundeførerne og deres hunde ind arbejdes i den fremtidige administrationsaftale omkring Schweissregistret. Så der ikke i fremtiden kan opstå tvivlsspørgsmål.

Alle er velkomne til at kontakte Danmarks Jægerforbunds forsikringsrådgiver:
RTM A/S www.rtm.dk
Strandvangen 42, 2635 Ishøj
Henning Toftager: 43-531444 eller 28-110811
Mail: ht@rtm.dk

-MF-