De dyr vi ikke finder vol. 2.

27-06-2008

Den 25. juni berettede vi her på hjemmesiden om en buk, som var blevet aflivet stærkt afkræftet af en gammel anskydning.

Vi har nu modtaget et eksempel på en buk, der er kommet sig oven på negativ eftersøgning. Nedenstående beretning er et uddrag fra mailen fra den glade jæger til schweisshundeføreren, som tidligere havde eftersøgt bukken:

Du husker sikkert den buk vi ledte efter i 2007 med start i små graner lige hjemme ved gården og så ellers 2 km derudad i stegende varme.
Jeg er overbevist om, at jeg for en time siden skød ham ca. 30 meter fra 2007-anskudsstedet.
Jeg bemærkede den ulige og pudsige opsats, og fik så øje på et ar på modsatte forløb.
Det kunne meget vel passe med et kødsår.
Buk_gammelt_ar.jpg

Denne gang sad kuglen hvor den skulle; men jeg kunne ikke finde ham i første omgang, selvom han gik ned i knaldet. Så jeg måtte lige tilbage til stedet, hvor skuddet var afgivet een gang til. Det er utroligt, som rådyr går i eet med omgivelserne.

Det er altid rart som schweishundefører at få en tilbagemelding fra rekvirenterne, når og hvis der kommer klarhed over, hvad der er sket med et dyr, som man ikke har kunnet finde på en eftersøgning. Kun derved kan vi, som schweisshundeførere blive klogere og få erfaring, som kan gøre os bedre i stand til at tackle kommende eftersøgninger på kvalificeret vis.

-MF-