En sparet hetz er en god hetz

03-12-2007

Når det anskudte vildt ikke ligger forendt, er hetz som oftest den eneste mulighed for at få aflivet dyret.
Men hetz er altid risikobetonet. Først og fremmest har hundeføreren ikke kontrol over situationen, for det andet tærer det meget på hundens kræfter.

At hundeføreren ikke har kontrol over situationen betyder, at der er en reel risiko for, at hunden kommer til at hetze et frisk dyr. Men når hunden er ude af førerens kontrol, så er der også risiko for, at hunden kommer til skade eller måske bliver kørt ned. En død schweisshund er bestemt ikke til nogen gavn!

At hundens kræfter bliver hurtigt opbrugt kan være et problem, hvis man har flere eftersøgninger, som man står og skal ud til.
Der er derfor altid god grund til at lade være med at slippe hunden til hetz, hvis man har andre muligheder! Det er sjældent, at man ser dyret sidde foran sig i sårlejet - men når man en sjælden gang gør, så skyd det hellere i sårlejet, end at risikere at der sker skade på hunden i en hetz.

En_sparet_hetz_er_en_god_hetz.jpg
Under alle omstændigheder bør man, som schweisshundefører aldrig slippe hunden til hetz, hvis man ikke er sikker på, at hunden slippes på det rigtige dyr. Derved er risikoen for uheld simpelthen for stor.
-MF-