Godt efteruddannelseskursus

25-04-2006

I weekenden afviklede Schweisshundeforeingen og Schweiss-sekretariatet i samarbejde for tredje år i træk efteruddannelseskursus for legitimerede schweisshundeførere.

På kurset var den tyske schweisshundemand Uwe Tabel inviteret til at komme og fortælle om sine egne erfaringer og træningsmetoder. Uwe lagde stor vægt på hvorledes man kom fra hvalp til schweisshund.
 
hvalpe_motivation.jpg

Derudover blev der undervist i de sikkerhedsmæssige aspekter omkring skydning i forbindelse med eftersøgning. Ligeledes blev de lovmæssige rammer omkring schweisshundeførernes praktiske arbejde ridset op, hvilke afstedkom en række spændende og lærerige diskussioner.

Slutteligt var Vildtkonsulenterne Sandor Markus og Hans Henrik Erhardi fra Skov- og Naturstyrelsen til stede for at fortælle omkring buejagt. Flere hundeførere havde efterlyst mere viden omkring buejagt og bueeftersøgninger. Flere myter blev afkræftet - blandt andet at buen ingen gennemtrængnings evne har, og at bue er upræcis. 

bue.jpg
 
For at illustrere gennemtrængningsevnen af en pil blev der skudt på to 10 liters spande med fyldt med vådt sand. I den ene spand blev den 19,4 gram tunge kugle fra en .378 wea mag i spanden, mens pilen fra buen gik lige igennem de 10 liter sand!

Buens præcision blev illustreret ved at Hans Henrik Erhardi på ca. 20 meters afstand ramte en tennisbold med sin pil.

En god og lærerig weekend i gode sociale rammer.

-MF-

(Billeder stillet til rådighed af Lindy Nielsen og Arne Kræmmergaard)