Hjortejagten

31-08-2005

I morgen den 1. september starter efterårsjagtsæsonen. Mange jægere skal afsted på Ande- eller Gåsetræk fra morgenstunden. Andre skal måske afsted på duetræk på de nyhøstede marker. For schweisshundeførerne er det dog hjortejagten, som starter i morgen ved solopgang, som kan betyde travlhed. Der er meget stor lokal variation på, hvor meget hjortejagten fylder, med i Vestjylland er den 1. september ofte en dag med eftersøgninger.
 
Hvis man som jæger kommer ud for at skyde til en hjort, som ikke ligger umiddelbart forendt, så ring efter en registreret schweisshund til at foretag en kvalificeret eftersøgning af den påskudte hjort.
 
En hjort kan gå relativt langt selv med en god kugle. Samtidigt er der ikke altid tydelig schweiss og andre pürschtegn at finde, på trods af at hjorten er truffet. Har man afgivet skud til en hjort, er det bedste man kan gøre at afmærke stedet, hvor hjorten stod og hvor man selv skød fra og derefter hurtigst muligt at kontakte en registret schweisshundefører. Schweisshundeførerne vil hellere end gerne i aktion så ring hellere en gang for meget end en gang for lidt - for vildtets skyld.
 
hjortejagt.jpg
 
-MF-