Indberetning af schweissdommer

23-06-2005

På Dansk Ruhår Klub's schweissprøve i Stenbjerg Plantage den 8. maj 2005, dømte Jørn Lund Thomsen 2 hunde af eget opdræt, ført af en meddommer på prøven.
Efter prøven modtog Schweissudvalget en indberetning fra stifinderen om, at Jørn Lund Thomsen på helt utilbørlig vis havde forsøgt at vejlede hundeføreren om, hvor sporet var, og havde givet begge hunde 1. præmie, uanset at de ikke havde udredt sporet fra 2. knæk.
Udvalget har indhentet skriftlige udtalelser fra alle implicerede, og har modtaget Jørn Lund Thomsen's svar på disse udtalelser. Endvidere har udvalget fået den lokale skovfoged til at opmåle sporene og tegne dem ind på et kort.
Udvalget har især lagt vægt på stifinderens udtalelser, som til fulde støttes af vildtudlæggeren, der var med på begge spor, og har derefter besluttet at indstille til Dansk Kennel Klub, at Jørn Lund Thomsen's dommerautorisation inddrages og at de 2 hundes 1. præmie slettes.
Udvalget vil endvidere hurtigst muligt overveje en opstramning af schweissprøvereglerne, så afprøvning af hjælpere og meddommere ikke kan finde sted på den prøve, hvor de medvirker. Endvidere vil udvalget overveje om en dommer kan dømme hunde af eget opdræt, og hunde der er ført af familiemedlemmer.
 
-schweissudvalget-