Myten om det perfekte haglskud

01-11-2006

Kunsten i at skyde råvildt med hagl - er at kunne lade være med at skyde!

Schweisshundeførerne oplever jævnligt, at jægerne har skudt til råvildtets hoved og hals. Skud til hoved og hals på råvildt bør altid undgås!

En anskydning opstår ikke, når skuddet sidder som ønsket, og et skud hvor centralnervesystemet (hjerne eller halshvirvler) rammes, vil da også være øjeblikkeligt dræbende. Men hvis skuddet ikke sidder som forventet, vil der være opstået en meget grim anskydning - hagl i øjne, smadret kæbe eller perforeret luftrør - alle anskydninger som vil give dyret en kummerlig skæbne, men som er svære for schweisshundene at løse.

Hvis et skud mod bladet ikke sidder som tilsigtet, vil dyrets løb ofte være brækkede eller der vil være hagl i dyret waid - eftersøgningstyper som schweisshundene ofte kan løse.

Så skyd altid efter bladet af råvildt - også når der skydes med hagl. Kan du kun se hovedet, så lad vær med at skyde overhovedet!
efterrsrvildt.jpg
Tror du ikke det passer? Kig lige en ekstra gang på din opsatssamling! Hvor mange bukke har du skudt i bukkejagten med riffel, som under trofæbehandlingen viste sig at have hagl i kraniet?

-MF-