Naturstyrelsen hjemtager Schweiss-sekretariatet

15-09-2015

 

Naturstyrelsen har valgt at hjemtage dele af opgaven med driften af Naturstyrelsens Schweiss-sekretariat. Det er opgaver som Danmarks Jægerforbund hidtidigt har varetaget. Årsagen er et ønske om entydig tydelig varetagelse af myndighedsrollen hos den reelle myndighed på området, nemlig Naturstyrelsen.   

 

Naturstyrelsen har været meget tilfredse med Danmarks Jægerforbunds varetagelse af Schweiss-sekretariatetet, herunder myndighedsopgaven, som indtil nu har været delvist delt mellem Danmarks Jægerforbund og Naturstyrelsen. 

 

Fremadrettet etableres der et schweiss-partnerskab mellem Danmarks Jægerforbund og Naturstyrelsen. Aftalen forventes at omfatte en række leverancer fra DJ, såsom faglig og praktisk bidrag til gennemførelse af egnethedsprøver og kvalifikationstest af kommende legitimerede schweisshundeførere, samt deres uddannelse og efteruddannelse. Dertil kommer indsatser for rekruttering og talentudvikling af potentielle legitimerede schweisshundeførere, og generel oplysning og uddannelse af jægere for forebyggelse af anskydninger og håndtering af skud til vildt, der ikke umiddelbart ligger forendt på skudstedet. 

 

Partnerskabsaftalen vil i sin helhed blive lagt ud på Schweiss-Registrets hjemmeside så snart den er  færdigskrevet. 

 

Naturstyrelsens administrative varetagelse af schweiss-opgaven vil som hidtil ske med udgangspunkt i Blåvandshuk, med skovrider Ulrik Lorenzen som chef.  

 

Der er i øjeblik ved at blive aftalt en overdragelsesordning, således at Registrets medlemmer og brugere kommer til at mærke så lidt til sekretariatsoverdragelsen som mulig. 

 

Naturstyrelsen vil i den kommende uge slå de to sekretariatsstillinger op.

-Ulrik Lorenzen, Naturstyrelsen-