Pejl

27-09-2005

Pejl

Schweissudvalgets pejlarbejdsgruppe, som blev nedsat efter at Aage V. Jensens Fonde i foråret bevilligede penge til pejl til schweisshundeførerne, har foreløbigt afsluttet deres arbejde. Arbejdsgruppen har været på udkig efter en god og brugbar GPS-løsning til de 95 hundeførere der i foråret valget at afvente en sådan pejlløsning.

Pejlarbejdsgruppen har afsøgt markedet for sådant udstyr og markedet har vist sig at være utroligt lille. Arbejdsgruppen har uden held forsøgt at komme i dialog med producenten af Tracer Locator via mange forskellige kanaler. Arbejdsgruppen har således vurderet, at denne løsning er udelukket.

Arbejdsgruppen har i sensommeren testet et andet GPS-pejl udviklet ar SonyEricsson og Tracker, kaldet Tracker MyWay. Pejlet har virke godt under de rette betingelser. Desværre er en af de ufravigelige betingelser for at pejlet virker mobiltelefonsdækning, i det signalet mellem sender og modtager overføres som SMS besked. Afprøvning i felten har tydeligt afsløret, at dette giver udstyret voldsomme begrænsninger til i schweisshundeførernes muligheder for at bruge pejlet. Samtidigt har arbejdsgruppen samstemmende vurderet at udstyret er for avanceret til, at hundeførerne vil få den fornødne fortrolighed med udstyret. Sammenholdt med prisen har arbejdsgruppen således forkastet denne løsning.

Pejlarbejdsgruppen under Schweissudvalget har således besluttet at tilbyde alle hundeførere der har valgt at afvente GPS-pejl Repertos nye Contact Pro.
contact_pro.jpg
 

Contact Pro er en forbedring af de Contact Basic, som har tjent mange schweisshundeførere godt igennem tiden. Contact Pro kan bruges sammen med senderne til Contact Basis. Samtidigt er Contact Pro modtageren forberedt til GPS-modtagelse. Reperto arbejder på at udvikle et GPS-sender til Contact Pro. Arbejdsgruppen følger denne udvikling af Repertos GPS-løsning.

Hvis denne GPS løsning kommer på markedet, samt at arbejdsgruppen vurdere dette til en egentlig forbedring af udstyret, vil Schweissudvalget vurdere muligheden for, at de hundeførere som i foråret valgte at afvente GPS-løsningen, kan blive tilbudt en opgradering med et GPS-halsbånd.

De hundeførere som har valgt at afvente arbejdsgruppens GPS-løsning, kan se frem til at modtage et Contact Pro pejl. Formodentligt vil pejlet kunne leveres medio oktober. Schweissudvalget har vurderet det vigtigst at alle hundeførere har at godt, simpelt og funktionelt pejl til efterårsjagten end at afvente en ultimativ løsning ud i fremtiden.

-MF-