Schweissrapporten 2007/08

16-12-2008

Schweissrapport - Sæsonen 2007/08 er nu udkommet. Rapporten beskriver de opgaver som landets 171 legitimerede hundeførere udførte i sæsonen.

Der var i alt 4.327 trafikeftersøgninger. Det er ny rekord. Stigningen var størst i Sønderjylland, hvor der var 60% flere trafikeftersøgninger end året før. Kun i Hovedstadsområdet oplevede man et fald i antallet af trafikeftersøgninger.
Rapporten viser at det for de store hjortevildtarter er hjortene der oftest påkøres. Derimod er det typisk råerne der påkøres, når det er råvildt der kommer på tværs i trafikken. Rapporten viser dog at dette muligvis kan skyldes at der er 3-4 gange så mange råer som bukke i råvildtbestanden.

 forside(2).JPG

Der var i alt 8.511 jagteftersøgninger, hvilket igen er ny rekord. Stigningen af jagteftersøgninger har siden årtusindeskiftet været på ca. 80%. Men i samme perioder er mængden af eftersøgninger på kron- og dåvildt næsten tre doblet. Der er stadigt store forskelle på hvor meget de legitimerede hundeførere bruges i de forskellige egne. For første gang nogensinde er det ikke det tidligere Ringkøbing amt hvor hundeførerne eftersøger mest af udbyttet. I det tidligere Ringkøbing amt eftersøger de kun" 10% af det samlede hjortevildtudbytte - men i det tidligere Ribe amt er de nu oppe på 11%. I den anden ende af skalaen ligger øerne, Fyn og Bornholm samt det tidligere Vestsjællands amt med kun 4% af udbyttet.

For at belyse disse regionale forskelle er der i rapporten lavet en sammenlignende analyse af forholdene i tre velafgrænsede områder: Thy-Hanherred, Djursland og Lolland-Falster. Resultaterne bør skabe debat og eftertanke.

Rapporten kan gratis rekvireres hos Schweiss-sekretariatet på e-mail: info@schweiss.dk eller tlf: 88 88 75 00. Du kan også downloade rapporten [her].
-MF-

"