Svensk GPS-pejlstest

01-05-2006

I det svenske jægerforbund's blad Svensk Jakt" 's majnummer (5/2006) s. 90-93 er der en gennemgribende gps-pejlstest, samt en status for de nuværende gps-pejlsløsninger på markedet.

Den svenske pejltest bekræfter i realiteten, hvad Schweissudvalget pejlarbejdsgruppe kom frem til i løbet af sommeren 2005. Der er pt. ingen fornuftig gps-pejlsløsning på markedet.

Konklusionerne er i hovedtræk:

  • Et hundepejl som består af: Telefon med Internetopkobling, GPS med bluetooth forbindelse, manual på CD-rom, to telefonabonnementer og tre opladere - giver kun anledning til stress og irritation og har ingen praktisk anvendelse under jagt (eftersøgning).
  • Tracer Locator fungerede fremragende når det fungerede. Men firmaet er gået underjorden og svarer hverken på telefon eller e-mail.
  • Den kloge jæger (schweisshundefører) giver producenterne den tid, der skal til at udvikle det produkt, som kan klare behovet og belastningerne, som findes under praktisk jagt (eftersøgning).

Schweissudvalgets pejlarbejdersgruppe følger som lovet udviklingen nøje. Arbejdsgruppen er i dialog med Reperto om at udvikle en GPS-opgradering til Contact Pro pejlet. Hvis en sådan løsning kommer på markedet, og arbejdsgruppen vurdere det til at være en egentlig forbedring er planen stadigt en opdatering af Schweissudvalgets Contact Pro udstyr (læs også).

Hele testen kan downloades som pdf-fil:

 side 1 
 side 2
 side 3 
 side 4
 
-MF-

"