Tap og hoved/halsskud ved kraftig vegetation

22-05-2007

Desto højere og kraftigere vegetation desto flere tap og hoved/hals anskydninger ved bukkejagt - siges det i hvert fald!

Intuitivt kan der være noget om snakken. Er kornet højt og bukkene i øvrigt godt skjult i skoven m.v. Så kan det lyde rimeligt at flere fristes til at skyde efter hoved og hals. Det kan også ske at en jæger forsøger at skyde gennem kornet tæt ved bukken, for at ramme den på bladet, men at kuglen i stedet slår af på kornet og rammer den i ryggen.

En lille analyse på baggrund af schweisshundeførernes eftersøgninger i bukkejagterne 2005 og 2006, visser da også at der forekommer lidt flere høje" anskydninger sidste på bukkesæsonen.

Men den slags anskydninger kan opstå af mange andre årsager, end at jægeren er blevet fristet til at tage en unødig chance. Husk på at afstanden mellem den perfekte lungekugle og det høje tapsskud kan være 5-10 cm. Den margin kan ingen jægere desværre sige sig fri for fra tid til anden at ryste skuddet i forhold til idealet. Det er heldigvis også sjældent, at disse grimme anskydninger opstår, således udgjorde omkring 4-5% ad alla eftersøgninger i de to bukkesæsoner.

-MF-
"